top of page

Gundelach og VJ lamamama til UKA

Gundelach + Bendik Giske til UKA 21. oktober! Hvor: Storsalen, Samfundet Når: 21. oktober Billetter: uka.no/s/gundelach Aldersgrense: 18 år —————————————————————————————— Vilt, vågalt, vakkert. Gundelach og Bendik Giske kommer til UKA 21. oktober! Gundelach er en av disse artistene som man ikke hadde hørt om den ene dagen, men som man den neste ikke skjønner hvordan man noen gang har klart seg uten. Debut-singlene “Alone In The Night”, “Spiders” og “Fjernsynet” gav han ikke bare enorm popularitet blant publikum, men også blant anmeldere, og på radio i både inn- og utland. Med sin gripende falsett og noir produksjoner gikk det ikke lenge før han nådde milepæler som utsolgt Rockefeller og fikk spille ledende festivaler som Roskilde og Øya.. I 2018 ble han også nominert til Spellemann for debutalbumet “Baltus” (U OK?). For en tid tilbake ble Gundelach invitert av Munch-museet i Oslo til å gjøre en musikalsk tolkning av et av Munchs malerier. Resultatet var låten «Bolder» som ble sluppet tidligere i vår. Prosjektet fortsetter med flere singler, og kulminerer i minialbumet “My Frail Body” og en påfølgende turné til høsten, hvor han besøker byer i både Norge, Sverige, Danmark og Tyskland. Med bakgrunn fra Jazzlinja i Trondheim, musikkonservatoriet i København, samt musikkhøgskolen i Oslo har Bendik Giske markert seg som en fremadstormende saksofonist og komponist. Han har skrevet og produsert musikk for scene-, performance-, og billedkunst og arbeidet hans har blitt innkjøpt av galleriet og stiftelsen Lafaytte Anticipations. Giske har opptrådt på festivaler, klubber og arenaer for samtidskunst, bl.a. Berghain, Art Basel, MoMA PS1, New Museum i New York, ICA og Frieze i London, Berlin Biennale, Øyafestivalen og hovedscenen på Operaen i Oslo. Giske tar for seg byggesteinene i elektronisk musikk og spiller det live, helt uten looping eller lignende, og omfavner sin menneskelige feilbarlighet. Han nevner Lindtrøms arpeggioer og Evan Parkers sirkelpust som referanser, og ved å kombinere disse ytterpunktene sammensmeltes frijazz og klubbmusikk. 21. oktober gjester Gundelach + Bendik Giske UKA og Storsalen, dette vil bli en musikalsk opplevelse du sent vil glemme!

Facebook event: https://www.facebook.com/events/867970770249954/

Selected blog posts
 Latest blog posts
Archive
Sort by tags
Follow us
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Tumblr Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page