top of page

Shillong, India

Jeg har vært i Shillong India i forbindelse med prosjektet mitt "I was blind until I met you". Her har jeg foto og video dokumentert det sosiale arbeide til den norske organisasjonen Steatornis og den Indiske organisasjonen OFID (Organisation For Inclusive Development).

"Over hele verden blir blinde og svaksynte og andre funksjonsvariante systematisk undervurdert. Vi kan slite med å få oss jobb, og mange tror at vi må passes ekstra godt på. Sånn er det ikke.Den systematiske undervurderinga tar forskjellig form avhengig av et lands økonomi, men resultatet er det samme: Vi holdes utenfor samfunnet uten grunn I Shillong i nordøst-India arbeider Organization For Inclusive Development, hvor Benister er under utdanning for å bli mobilitetsinstruktør, sånn at han og mange andre kan komme i arbeid. Lederen vår Hawkilara dro på studietur for å gå i lære som del av utdanninga til å bli mobilitetspedagog her i Norge.Bildene er fra den første dagen av trening i ekkolokalisering og navigasjon ledet av Thomas Tajo. Det ene er tatt i Lady Hydari Park hvor vi blant anna lærte om det som kalles akustiske landemerker. Altså landemerker man hører.Det andre bildet er fra en landsby, hvor vi er i samtale med en gjeng som hjelper til med å holde den rein. Vi har vært de første blinde og svaksynte over Living Root Bridge (en bro av levende trerøtter), og er på vei til et utsiktspunkt i ei trehytte"

Les mere her:

https://www.facebook.com/steatornis

www.facebook.com/Organization-For-Inclusive-Development

"

Selected blog posts
 Latest blog posts
Archive
Sort by tags
Follow us
  • Instagram Social Icon
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Tumblr Social Icon
  • LinkedIn Social Icon
bottom of page